fredag 9 oktober 2009

När Herren fyller på händer något!Dom sista sommarblommorna jag tog in för några dagar sedan och satte i en vas på köksbordet, sjunger på sin absolut sista vers. Vattnet, unket, brunt och grumligt behövde bytas ut i morse... Istället för att först hälla ut det gamla vattnet började jag av någon anledning bara spola på nytt friskt vatten, tills det dåliga försvann...genast kom en predikan till mig som jag vill dela med mig av.

" På samma sätt som du öser friskt vatten i en vas, hink...med gammalt vatten, så tränger det friska vattnet bort det gamla mer och mer...
Ägna inte sån möda med att göra dig av med det gamla, det dåliga. I ditt liv eller i andras liv. FYLL UPP MED HERREN ISTÄLLET!
Han är det friska vattnet! Ös upp, häll på...mycket kärlek, mycket nåd, mycket levande ord, och ett utbyte sker, en växling äger rum. Dåligt och gott kan inte samsas och får inte plats hur länge som helst. Det är oundvikligt! Kärlek kastar ut fruktan...trygghet kastar ut otrygghet...ro kastar ut oro.

Det som svämmar över där i början av Herrens process med oss, kanske inte luktar så gott, kanske inte ser så attraktivt ut, men vänta och se...det är bara ett steg, ett skeende...Låt det springa fram det också, och håll inte tillbaka! Låt det komma ut! Det är Guds kärlek som tvingar upp "källarbråten", för att hans kärlek, hans liv ska kunna nå djupare in i ditt liv. Med sitt eget!

Låt han få fylla dig! Ta emot, och tillåt honom att få handla med dig som han vill. Han längtar efter att du mer och mer ska kunna ta emot av allt det goda han redan har gett dig, gjort i ordning för dig! Han älskar dig hett och innerligt! Därför vill han komma längst in för att kunna befria dig, och ställa i ordning den plats han har utvalt...ditt hjärta...för att kunna i Ande och sanning leva tillsammans med dig där i trygghet och ro. Det är din lott!

På samma sätt som blodet förser kroppens celler med syre och näringsämnen, tar också blodet bort slaggämnena...avfallet och transporterar bort det. Det sker en utväxling hela tiden. Det är förutsättningen för att kroppen ska kunna må bra...cellerna hållas friska. Så måste vi också leva. Jesus blod renar oss på samma sätt. För att våra slaggämnen vårat skräp och avfall ska kunna bäras bort, måste vi vara villiga att ta emot hans liv. Syret kommer först, livet...Herren kommer först och ger oss liv, och vi lämnar ifrån oss det som vi måste och behöver för att kunna gå vidare...våra problem, fulheter, synder, allt... Allt det som vi vet och ser är oss till hinder, det som inte tillhör oss. Inte allt ser och vet vi, men även det tar han bort, ibland obemärkt. Plötsligt är vi bara befriade från något, och kan ta ett djupare andetag!

Livet börjar med inandning...först Herren och hans liv, kärlek, nåd...resten tar han hand om tillsammans med vår tillåtelse.

Vi lever och rör oss i hans kropp nu, och hans rena blod är vårt reningsverk, som hela tiden håller oss levande och friska till hela vår människa. Vi lever och rör oss i honom, och hans kött och blod är nu vårat! Allt det han är är vi i den här världen. Han är allt för oss. Vi har inget eget liv egentligen, utan vi är hans. ALLT TILLHÖR HONOM!" Amen!

Det här är ett ord Herren gav till mig för några år sedan som jag burit med mig och begrundat, och ätit av på vägen...
Läs! Jag väljer helst engelska/amerikanska översättningar eftersom jag får ut mer många gånger...betydelserna är utförligare mäktigare fullödigare... Hoppas det går bra för dig!

...till the Spirit is poured upon us from on high,
and the desert becomes a fertile field,
and the fertile field seems like a forest.
16 Justice will dwell in the desert
and righteousness live in the fertile field.
17 The fruit of righteousness will be peace;
the effect of righteousness will be quietness and confidence forever.
18 My people will live in peaceful dwelling places,
in secure homes,
in undisturbed places of rest...
Isaiah 32:15-18
Var välsignad!!! Herren älskar dig!!!

Inga kommentarer: