lördag 22 mars 2008

Tankar vid en diskho


Där, mitt i nuet...nu och här, finns han, och där vill han att jag ska vara med honom.
Är jag i går, i morgon, med mitt hjärta, mitt sinne, missar jag honom, och därmed den sanna gemenskapens glädje... Och då missar jag ögonblicken...
Förunderligt är mötet med honom. Mitt i disk talar han, medan jag sköljer en sked, och det kalla vattnet har det svårt med att skölja bort fettet, matresterna.
Ända tills det varma tar över, och vips rinner smutsen iväg. Så blev mötet idag. Där vid diskhon, blev den smutsiga skeden och vattnet, en predikan för mig...
Det är inte min egen vilja och kraft som "helgar" mig, där jag står på avstånd, upptagen av smutsen...men graden av närhet, och värme. Då tänker jag inte ens på orden helgelse, avskiljning. Men någonting sker där i mötet, när ett hjärta får ett möte med KÄRLEKEN, som det händer...förvandlingen...och den "smutsiga skeden" inte kan stå emot värmen längre.


Lite tänker den på vad den mister...faktiskt ingenting.


Men av Dig, min Far och Gud, är det som jag är i Kristus Jesus, som för mig har blivit till visdom från Dig, till rättfärdighet och till HELGELSE och till förlossning, för att som det står skrivet: den som berömmer sig, skall berömma sig i Herren, Jesus Kristus. 1 Kor 1:30,31.