tisdag 1 januari 2008

Underbare helige Ande!

"Eller menen I att detta är ett tomt ord i skriften: »Med svartsjuk kärlek trängtar den Ande som han har låtit ta sin boning i oss»? Jakob 4:5

Vad är det han ”trängtar” längtar efter…den helige Ande? Han längtar efter att få uppenbara Sonen för oss, och se honom ta gestalt i oss! Så att vi i Sonen kan leva ut våra liv, genom, och i Sonen, och han i oss, först och främst INFÖR FADERN. Sonen längtar efter att få föra oss HEM till Fadern, med våra själar och hjärtan, där vi egentligen redan är, men som också är ett område som vi behöver inta, och erövra, tillsammans med honom, allt med hjälp av den helige Ande. Anden vid vår vänstra sida, och Jesus, Vägen, Ordet vid vår högra för oss HEM...(en bild jag såg en gång)
Vilken underbar skatt den helige Ande är, vår vän, vår Hjälpare, som nu finns hos oss, för att hjälpa oss in i det Sonlivet, där vi kan leva dom liv, vi skapades till.

Hans kärlek, som är precis lika personlig som Faderns och Jesus, brinner i oss svartsjukt, och gör oss kapabla att ta emot, och att gensvara i kärlek! Han öppnar upp våra hjärtan och våra själar för kärleken. Anden vakar över oss, älskar oss med en fullkomlig mors kärlek, som längtar efter att uppenbara Sonen, och hans liv, i, och genom oss. Han vill leda oss in i sanningen om honom, om Fadern, och hjälpa oss SE vem dom är. Bara i Jesus kan vi hitta rätt i tillvaron, inta vår rätta plats vid Faderns bröst/sköte, för bara i Jesus hittar vi hem, och till oss själva…"Mamma" hjälper oss hitta vår plats som barn i hemmet! Sonens och dotterns!
Anden vittnar med vår ande att vi ÄR GUDS BARN! Det ska vara vår största lycka, men det går bara i Sonen...för det är bara Sonen som KAN och VET hur ett sant barnaskapsliv ska levas.
Andens roll i Gudomen är den tillbakadragnas, precis som kvinnans roll är på jorden. Inte den tystas, den svagas, den försagdas, den underkuvades, men den upplyftandes, uppmuntrandes, den stärkandes, den hjälpandes, och den sammanfogandes roll! Den som förstår att rätt förestå ett hushåll! Ordspr. 31 är en underbar bild på den helige Ande. Där har vi den perfekta förebilden på allt vad sann kvinnlighet är!

Anden, en av tre separata Gudspersoner
Även om den helige Ande, den tredje personen i Gudomen, är en ”undanskymd” person i Familjen, så är han till 100% en person, med sitt eget jag, sitt eget själv, precis som Jesus och Fadern. Varför har vi så svårt för att se att det handlar om tre separata personer här?
Hur kristna kan få för sig, att dessa Gudspersoner sitter ihop på något underligt sätt, och är GUD i singularis, alltså som ett slags trehövdat väsen, som ”uppenbarar” sig i Fadern, Sonen och den helige Ande? ETT men ändå tre...det är en gåta för mig. Det ÄR TRE SEPARATA PERSONER, som tillsammans bildar Gudomen, vår himmelska Familj, där Fadern är Gud i högsta mening, eftersom han är FADER. Han är överhuvudet i vår Familj! Det är så enkelt att förstå, och Ordet är så klar på den här punkten...
Det är GUDS LIV; ZOÄ, som dom äger i sig själva, som gör dom till just Gudspersoner.

Dom är ETT, visst, men det är INTE bokstavligt, utan ENHETEN i den inbördes relationen, umgängelsen; ett i vilja, tanke, tal, och KÄRLEK, men absolut tre skilda personer, med sitt jag, sitt självliv....och den som umgås med dom, som har sett dom, med sitt hjärtas ögon, och känner dom, SER verkligen att det är så här, och att det stämmer till 100% med Guds eget Ord. Här är det lätt att ta en sidoväg, och lägga ut mera ang. själva Gudomen, men nu handlade det om den helige Ande speciellt, och jag vill beskriva honom, allt efter min egen uppenbarelse och kunskap…

Anden, min Hjälpare för mig fram
När man står där, mitt i svaghet och bävan, går fram till tronen, stående på Ordets grund, det är stunder när bekräftelsen kommer på Andens underbara närvaro...han hjälper mig fram! När jag använder tungotalet, för jag vet inte alltid vad jag ska säga, så finns han där och ger orden liv. Han är ljuvlig och han är dyrbar, denna min skatt. Böneorden som först kan kännas torra, och når högst 1 m på sin höjd ovanför marken, lyfts plötsligt upp till en nivå, där anden och själen börjar svinga sig på friare vingar, MED den helige Ande. När jag tar Ordet i min hand, är Anden där, och i hans kraft når jag plötsligt fram. I hans styrka, i hans kraft sker plötsligt ett byte. Hans kraft, hans hjälp, hans uppenbarelse...och jag är där! Inför Herren, inför den helige, och det sker ett möte. Ett djupt och personligt möte ansikte mot ansikte, där Ordet blir uppenbarat...JESUS! En del anser det vara fel på något sätt att umgås med Anden, och jag undrar varför. Varför skulle det det? I umgängelsen sker saker och ting naturligt, när man följer...Anden in i umgängelse. Visst kan jag prata och umgås med Anden...en stund, och uppleva starka stunder, men han visar alltid vidare, tar mig i handen och för mig inför tronen, lockar mig bort från sin egen person...

Den helige Andes kärlek är stark, svartsjuk. Här finns ett känsloregister som nästan kan skrämma en ibland. Det finns ett sådant engagemang, man kan få känna av, som kan bryta fram i form av hejdlös ilska, (över ondskan) glädje, ömhet, etc etc.Det är känslor till 100%, och det kan man få uppleva från ett ögonblick till ett annat.

Andens vidrörandes kraft
När människor slås till marken av den helige Andes kraft, och beter sig underligt, i våra ögon, så är det inte Anden i sig förstås, som beter sig så, men det är vi som inte klarar av den härlighet och kärlek djupast sett som finns här, och våra förgängliga kroppar där synden finns, reagerar starkt på Guds kraft.Man kan skaka, darra, vrida sig, rulla runt...skratta okontrollerbart, gråta hejdlöst. Det är egentligen bara ofullkomliga barns starka reaktioner på KÄRLEK i första hand det är frågan om.
Hur vänjer man sig vid så mycket kärlek, som finns i Gudomen? Man måste bli övad, vänja sig…i alla fall jag.
Den helige Ande hjälper mig att ta emot, att öppna mig, tills mitt hjärta mer och mer blir förtroget med all denna kärlek. Det kommer en tid när man också blivit förtrogen, och då blir det inte lika ”tumultartat” dessa möten, med det har med vårat helande att göra det här så mycket…

Anden är en person, en levande underbar person i Gudomen, och inte någon slags opersonlig kraft, och vi behöver lära känna honom, bli förtrogen med honom; hans roll i våra liv, hur han verkar, och hans tillvägagångssätt med oss, för att kunna ledas och föras in i barnaskapslivet. Tillsammans med Fadern och Sonen bildar den helige Ande vår Familj där Anden är den sammanhållande parten, den som "förestår hemmet", uppfostrar och hjälper oss hitta vår rätta funktion i tillvaron, den genom vilken vars liv (det gudomliga), och kraft strömmar mellan oss, och binder och förenar oss med varandra!


Tack helige Ande för att du finns hos oss nu! Du kom till oss, mitt i vår svaghet, mitt i vår synd, och födde oss på nytt, allt tack vare din förstfödde Son, och placerade oss i honom. Du förmedlar Liv till oss, och hjälper oss att lära känna er tre; vår Far, vår Storebror, och dig vår andliga Mor, som du djupast sett är, för ni ÄR vår FAMILJ! ALLT ÄR ÄKTA. Jag är så glad för att du finns hos mig...och mina syskon. Välsigna dom, och lyft upp dom på dina starka armar, och omslut dom i din underbara kärlek och kraft!
Visa oss JESUS!!!
Amen i Jesu namn!

More beautiful representations of meetings with the Holy Spirit!