söndag 25 november 2007
Jag hoppas du inte drar dig för att våga skriva och kommentera ang. det vi skrivit nedan, och även andra saker jag skrivit och kommer att skriva om. (Det kommer säkert mera i ämnet Guds Familj).

Även om min tanke med min blogg är att vara just en blogg, och inget debattforum, så blir det en tråkig plats, utan just dina tankar, som tillsammans med mina, kan få bli en mötesplats mellan oss och vår Gud. Självklart vill jag få respons! Vi kan bidra med olika perspektiv på saker och ting. Det är ju därför vi är en kropp. Alla lemmar behövs.

Jag älskar att dela livet med Herren med andra syskon, och det är ju så vi är tänkt att fungera som familj. Alla har vi dom behoven, att få uttrycka oss, ge av oss själva, och det vi fått av Herren. Men ingen av oss är färdiga, och jag är inte så intresserad av att diskutera med dom som är...färdiga, som ingenting mer tycker sig se, och behöva. Dom som tror att dom förstått allt, och vet allt. Som bara är ute efter att diskutera, och debattera. Petar sönder allting i det oändliga, och inte sträcker sig efter MER AV HERREN i första hand. Jag orkar inte med sånt.

Men den som är uppriktigt intresserad av det ljus man tycker sig ha sett, och som är villig att pröva det man säger och påstår, först och främst inför Herren själv, INNAN man kastar sig ut i debatt, och som är VILLIG att kasta bort sitt eget, om det visar sig vara fel, den personen är välkommen att bidra med det han fått, och sett! Så vill jag vara; en lyssnerska efter Herrens röst, och då spelar det ingen roll VEM som säger saker och ting. Det kan vara vem som helst.
På det sättet tror jag det ska fungera, för är vi lyssnare i första hand, och villiga att pröva, och håller oss till det vi själva sett och hört, förstått, det är ju utifrån den grund vi alla står, och utgår ifrån, så tror jag att det utesluter jobbiga diskussioner, innan dom ens får en chans att börja, för då är HERREN i centrum mycket mera!
Det är frestande att kasta sig ut lite för långt ibland, där isen är för svag, men i älskande syskons gemenskap vågar man också göra bort sig ibland. Pappa kräver långt mindre av oss än vi tror. Men han vill att vi prövar förstås före...för vår egen skull. Den som inte är ute efter egen prestige, egen berömmelse, vinna poäng, (arbete pågår) har lite att förlora! Eller hur? ;)


Ha en skön söndag, önskar jag er!