onsdag 21 november 2007

I hjälplösheten väntar Hjälpen!


Det är så sant! Där, mitt i hjälplösheten finns hjälpen, precis där bakom hörnet; JESUS KRISTUS är hans namn! Han som står där och väntar på att få kliva fram, och visa vem han är, för den som inte vet...inte kan själv!
Det är när vi sitter där, trygga i båten, guppar på rofyllt vatten, kanske sitter och visslar, och allting flyter...vi har koll! Frågan är, vilken koll egentligen, och vem är det som kontrollerar det hela? Vem har herraväldet?

Så ofta väljer man den lättaste vägen, den tryggaste, för den känns minst obekväm, den kräver minst av ansträngning, från vår sida, men det är oftast inte den bästa vägen.

Herren säger; "Om du ÄN MÅSTE gå genom vatten, SÅ ÄR JAG MED DIG!..."Jes 43:2.

Ibland är bästa vägen, den obekvämaste...men det är oftast den som för oss närmare Herren, som gör oss mer BEROENDE, och det är ju det allting handlar om nu, att återvända till beroende av Gud. Det vi tappade bort, någonstans på vägen, och nu håller på att vandra tillbaka till, som vår Fars återköpta, försonade barn; ett KRISTI LIV i och genom oss, där vi slutar förlita oss på den egna kraften, ansträngningen, och börjar FÖRTRÖSTA på honom som vet, kan och förmår göra allting så oerhört mycket bättre.

Det är underbart att SE HERRENS gärningar, se HANS lösningar, när man står där mitt i situationer, man helst vill undvika, men som är så nödvändiga...ibland.
Den som aldrig vågar, som aldrig törs kliva utanför båtkanten, finner att det blir trist och ensamt. Långtråååkigt.
Herren vill föra oss utanför båtkanten, uppmuntrar oss att VÅGA ta steg, som vi innerst inne LÄNGTAR efter att ta. Han vill föra oss ut på beroendets farliga, djupa vatten!

Det är underbart när jag går, om än jag gör det på darriga ben, i dom där ögonblicken, jag helst undviker, för jag VET att Guds Ord är sant, som säger att HAN ÄR MED MIG. När jag vet att situationen jag är i, kräver min närvaro, att jag finns där, måste vara där och göra ett jobb, det är ögonblicket för Herren, att ge mig sina lektioner, ge mig av sina resurser. Visa vem som KAN!

Det går att lita på vad han säger! Mitt i dom där ögonblicken när det bara KÄNNS jobbigt, och jag själv inte FIXAR det hela, det är DÅ när jag är som mest hjälplös som Jesus finns där NÄRA, och HAN i SIN PERSON, i SIN KRAFT tar över. Allting vänds plötsligt, får en oväntad utgång, och man bara MYSER inombords, när man ser och förstår...Herren har visat upp sig, och frukterna i dom stunderna är...FRID! Vågor lägger sig, glädje kommer, och allt får en LJUVLIG eftersmak!
Jesus är den mest underbare vän man kan ha. Prisat vare hans namn!

"Så skådar jag då efter DIG i helgedomen, för att få se DIN MAKT och ÄRA"
Ps 63:3


" Gud är vår TILLFLYKT, och vår STARKHET, EN SANN HJÄLP I NÖDEN, väl BEPRÖVAD"
Ps 46:2

"Kom och skåda HERRENS VERK, gärningar som väcker häpnad, gör han på jorden"
Ps 46:9


AMEN!