måndag 19 november 2007

I USA pågår en kamp om hatbrottslagen, där ADL (Anti Defamation Leauge. Aniförtalsligan) står bakom i kulisserna, och gör sitt bästa för att driva igenom sitt lagförslag i senaten. Det är många turer i det hela, och det är omöjligt att ge alla detaljer, men om lagen träder i kraft så innebär det en kraftig inskränkning i yttrandefrihetn, religionsfriheten. Att "känna sig diskriminerad" och "bli sårad" av en predikan från bibeln och vad den säger om homosexualitet bl a, kan leda till åtal för den som fört fram "hatpropagandan".

En plan som finns i det hela är att öppna rehabiliteringscentra för kristna speciellt, som envisas med att vara "homofobiker". Eftersom detta ska klassas som en PSYKISK SJUKDOM, BEHÖVER vederbörande tas om hand och vårdas. Vederbörande är ju förvisso sjuk, och sjukdomar botar man.

Låter det likt 1984? ADL säger sig kämpa för fördomsfrihet, tolerans, rasism av alla de slag, men arbetar stenhårt mot kristen tro, och klassar den som en hatisk religion, som ska motarbetas. Den ska bort helt enkelt, med all sin trångsynthet, sitt "hat". Det är antikristliga krafter bakom som svartmålar allt vad kristendom vill säga. Vi får inte bli förvånade om bibeln, särskilt NT kommer att förbjudas inom en, inte för avlägsen framtid. Klassas som "hatbok". Diskussionerna är i full gång. Det tragiska är att krafterna bakom allt det här är judiska. Den judiska frimurarlogen med säte i New York; B´nai Brith, är huvudarkitekt till hatbrottslagarna runt om i världen, bl a Sverige, och gömmer sig skickligt bakom diverse civilrättsorganisationer/medborgarrättsrörelser som ADL t ex, som bara är marionetter i det hela. Så som det var på Jesu tid, så är det idag. Det är ingenting att förvånas över egentligen. Det finns ett judiskt ledarskap, som genom historien alltid förföljt Kristus och hans lärjungar, och dom gömmer sig skickligt i dom hemliga sällskapens mörka korridorer. Det är här maktens män samlas, utövar sin antikristliga religion, och styr världspolitiken, allt bakom kulisserna, fri från insyn, med tystnadsplikten som garant för att hemligheterna bevaras.
Dessa människor arbetar mycket aktivt, i det fördolda, med syfte att smutsa ner Jesu namn, på alla tänkbara sätt, genom olika media, och klassa den kristna tron som anti-semitisk bl a. (Jag kanske kommer ta upp det här ämnet mer ingående senare, för att riktigt föklara mig...)

I Filadelfia arresterades, på order av en distriktsåklagare, för några år sedan en grupp fredliga kristna demonstranter, i samband med en gayparad, och riskerade ett 47år långt fängelsestraff, för sin "hatpropaganda" (man hade skrivit diverse bibelord på plakat). Nyheten kom ut i media, och resulterade i en folklig jätteprotest, och demonstranterna frisläpptes. Läs gärna mer om du vill.

Ps. Jag har inga fobier som helst mot homosexuella, accepterar dom som människor med exakt samma värde som varenda en, älskade av Gud, men livsstilen som sådan, tror jag inte på.

http://www.truthtellers.org/alerts/philadelphiapursuescharges.html

Lyssnandets konst


”Om du är villig att lyssna, så ska du få äta av landets goda” Jes 1:19
Det finns en lyssnandets konst, i umgängelsen med Jesus och vår Far, som handlar mycket om att sluta försöka…lyssna.
I oss själva så kan vi inte lyssna på Herren, verkligen höra hans personliga stämma. För att verkligen kunna göra det, så krävs hjälp, och den hjälpen kommer från den helige Ande.

”Inte genom någon människas kraft eller styrka ska det ske, MEN GENOM MIN ANDE, SÄGER HERREN” Sak 4:6

Så många gånger tröttar vi ut oss, genom att ”försöka” förstå Ordet. Vi kan meditera över det, tänka på det, men gör ett klassiskt fel mitt i allt, och det är att vi försöker plugga in det, och använda vårat eget huvud, istället för att vårt inre är vänt till Herren, i ett mottagande tyst, och öppet läge.
Vad Anden vill göra är att få oss att förstå, att vi ingenting kan ta till oss, av sann andlig kunskap från Herren, först och främst om honom själv, och det som finns i honom. Allt måste GES till oss. När vi sänker våra huvuden, våra händer, slutar försöka prestera fram, det är DÅ mitt i våran totala hjälplöshet, när vi sträcker fram våra tomma händer som han kan kliva fram, och börja sitt verk, med att visa oss, i första hand, kliva fram i sin egen PERSON, och visa oss...SIG SJÄLV. Våra inren ropar efter Herren själv. Inte kunskapen, inte det som finns i honom av skatter, men honom själv; Jesus Kristus! Och genom Jesus förs vi fram till Fadern, allt i Andens kraft! För umgängelsens egen skull!

”Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, (att lära känna dom tre gudspersonerna), så ska också allt det andra ges till er” Luk 6:33

Den som sträcker sig efter att lära känna honom, Fadern och den helige Ande i första hand, kommer allting annat att ges till, så säger bibeln. Vi behöver verkligen förstå att vi, först och främst, (det var därför vi blev frälsta) är kallade att lära känna dom tre gudsperonerna, som tillsammans bildar vår Familj. Dom vill dra oss nära, för att vi ska få umgås med varandra!

Det är där i stillheten, i tystnaden, när den egna ansträngningen, och det egna arbetet, lägger sig till vila, som Herren stiger fram, när jag får dra mig tillbaka, ge rum, och LYSSNA på honom, med ett vaket öra, hjärta, och ett inre som blivit tystat.

”Ty så säger Herren Israels helige; Om ni vänder om och är stilla ska ni bli frälsta, genom stillhet och förtröstan blir ni starka. Men ni vill inte. Ni säger; ”på snabba hästar vill vi jaga fram,” därför ska ni också bli jagade. ”På snabba springare vill vi rida åstad” Därför ska också era förföljare vara snabba.
Jesaja 30:16
Vårat kött vill driva på oss, i otålighet, och GÖRA saker, vill inte vara tyst, vill inte bli stilla, ber hellre, vad som helst, BARA INTE BLI STILLA, det pockar på...tankar, känslor...måsten, men det är i stillheten vi hör Herren, och det är en kamp på insidan, för att hindra oss från att just höra. Själen och anden VILL, törstar och hungrar efter HERREN, men måste ges utrymme, "befrias" så Anden kan föra oss, dom lugnade och tystade barnen, till den punkt där vi verkligen MÖTER vår Gud!
Han längtar efter oss!

Ibland tar det länge innan köttet/sinnet vill ge sig, och själen verkligen börjar samarbeta med Anden och det blir tyst på striden, och allt lägger sig, och man känner fältet vara röjt. Ibland går det fortare…
Det är inte förrän man blivit stilla, som man märker vilken aktivitet som funnits därinne. Det är inte klokt vilket oväsen, vilken stress det kan vara, därinne ibland.

Idag är det ett sånt tempo, och det är en kamp om att kunna bli stilla. Det är så mycket som vill driva på av måsten, men Herren behöver få föra oss till en plats av stillhet, där vi är ensamma med honom, och hittar vår hemliga mötesplats, där i det fördolda. Mitt i allt det som ska göras. Det är där vi möter honom, och oss själva. Det är den platsen där allt av värde byggs…inifrån och ut! Det är så vi är kallade att leva det nya livet! I stillhet inför hans fötter…och lära oss lyssnandets konst.
Helige Ande...LÄR MIG!